top of page

Torre de lesbrief

Door de korte hoofdstukken, vele cliffhangers, humor, gekke woorden en tot de verbeelding sprekende vormgeving is Torre zeer geschikt om voor te lezen in de klas. In deze lesbrief vind je inspirerende lessuggesties waar je als docent in de klas mee aan de slag kunt. De meeste opdrachten zijn geschikt om zo lang of kort te maken als je zelf wilt en kunnen zowel gebruikt worden als het boek is (voor)gelezen of als je daar nog mee bezig bent. Aan jou de keuze!
 
De lesbrief en een speciale versie met dia’s voor het digibord zijn ☟ gratis te downloaden.

Veel plezier!

Dia1.jpeg
Dia1.jpeg

Workshop in de klas:

Torre leent zich geweldig voor leesbevordering in de klas. Als je geen tijd hebt om zelf met de lesbrief aan de slag te gaan of als je iets extra bijzonders wilt doen, boek dan een schrijversbezoek/workshop met Annekarijn: info@torrestocht.nl 

 

Wat gaan jullie doen na de kennismaking?
 

● Lekker opwarmen met aardmannentaal: gekke woorden raden én zelf verzinnen.

Voorlezen: Annekarijn leest een aantal fragmenten voor waarin verschillende fantasiewezens uit het boek beschreven worden. Goed opletten (!) want de kinderen kiezen daarna een van die wezens uit om zelf te tekenen.

● Een eigen kijkplaat maken: de kinderen kiezen een achtergrondfoto en spullen uit de natuur (takken, bladeren, steentjes). Annekarijn neemt dit mee. 

● Een foto maken van het eindresultaat: de kinderen mogen hun tekening houden, het materiaal en de achtergrondfotos worden hergebruikt. De fotos van de collages worden per mail toegestuurd. 

De volledige workshop duurt twee uur en kost €195 (excl. reiskosten OV 2e klas). Materiaal is inbegrepen. Spectaculair resultaat gegarandeerd!

Nb. De workshop werkt het allerbest als het boek al in de klas (grotendeels) is voorgelezen.

Psst: Deze workshop past natuurlijk ook helemaal fantastisch bij het thema van de

Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen!

Een impressie:

image0.jpeg
stoer.jpeg
image1.jpeg
image4.jpeg
Uil.jpeg
spooky.jpeg
IMG_3927.jpg
AO.jpeg
image2.jpeg

Hoe gaaf is dit?

Juf Marloes had Torre gewonnen bij De Waanzinnige Podcast. Toen ze klaar was met voorlezen is ze met haar klas gaan kleien. Juf Marloes: ‘Ze vonden het fantastisch!!! en jammer dat het uit was’

Schermafbeelding 2021-04-06 om 14.57.36.

Van linksboven naar rechts: ‘Torre’ door Maurits (10 jaar), ‘Torre en etensdingen’ door Kyara (9 jaar), ‘Aardman’ door Lennon (10 jaar), ‘Aardmannetje’ door Bodhi (9 jaar) ‘Grot met gangen’ door Quinn (10 jaar) ‘Walgor’ door Mohamed (11 jaar) ‘Grot met aardmannetje erin’ door Ugur (10 jaar) ‘Walgor’ door Stein (10 jaar) ‘Knarf’ door Juf Marloes, ‘Walgor met een aardmannetje in zijn mond’ door Juf Edith en last but not least: ‘Oom Fons & Torre én Natneus’ door Lars (11 jaar).

De klas over Torre: ‘Het was een heel leuk boek, vooral het stukje dat Oom Fons op de trampoline steeds door het hoge raampje naar binnen gluurde. En dat Walgor en de Lorredella van die vieze dingen tegen elkaar zeiden. Ook was het heel spannend dat Walgor de Lorredella wilde breken’.

Leesbevordering in de klas: 
Een erg leuk voorleesboek: gekke woorden, grappige dialogen-humor!

In ‘De toch niet zo eenzame tocht van Torre’ beland je samen met Torre in de bergen, waar zijn oom in een afgelegen berghut woont. Torre beleeft er een nogal spannend buitenavontuur, want na een flinke onweersbui wordt hij meegespoeld door het woeste water… En wat er dan toch allemaal gebeurt!! Het verhaal én de illustraties prikkelen continu de verbeeldingskracht; met donkergroene pagina’s waar schimmige figuren in boomschors te zien zijn (minstens zo leuk als wolken kijken!!) en met kleurrijke personages waarvan je zelf mag verzinnen hoe ze eruitzien.

Vooral voor de middenbouw is dit een érg leuk voorleesboek (gekke woorden, grappige dialogen - humor!), maar er is een fantastische lesbrief bij het boek beschikbaar die je ook nog prima in de bovenbouw kunt gebruiken. Daar staan namelijk echt superleuke opdrachten in, waardoor het boek nog meer tot leven komt. 

● Femke Ganzeman oprichter Leesbevordering in de klas 

bottom of page