Torre de lesbrief

Door de korte hoofdstukken, vele cliffhangers, humor, gekke woorden en tot de verbeelding sprekende vormgeving is Torre zeer geschikt om voor te lezen in de klas. In deze lesbrief vind je inspirerende lessuggesties waar je als docent in de klas mee aan de slag kunt. De meeste opdrachten zijn geschikt om zo lang of kort te maken als je zelf wilt en kunnen zowel gebruikt worden als het boek is (voor)gelezen of als je daar nog mee bezig bent. Aan jou de keuze!
 
De lesbrief en een speciale versie met dia’s voor het digibord zijn ☟ gratis te downloaden.

Veel plezier!

Dia1.jpeg
Dia1.jpeg

Workshop in de klas:

Torre leent zich geweldig voor leesbevordering in de klas. Als je geen tijd hebt om zelf met de lesbrief aan de slag te gaan of als je iets extra bijzonders wilt doen, boek dan een schrijversbezoek/workshop met Annekarijn (voor meer informatie: info@torrestocht.nl

 

Wat gaan jullie doen na de kennismaking?
 

● Lekker opwarmen met aardmannentaal: gekke woorden raden én zelf verzinnen.

Voorlezen: Annekarijn leest een aantal fragmenten voor waarin verschillende fantasiewezens uit het boek beschreven worden. Goed opletten (!) want de kinderen kiezen daarna een van die wezens uit om zelf te tekenen.

● Een eigen kijkplaat maken: de kinderen kiezen een achtergrondfoto en spullen uit de natuur (takken, bladeren, steentjes). Annekarijn neemt dit mee. 

● Een foto maken van het eindresultaat: de kinderen mogen hun tekening houden, het materiaal en de achtergrondfotos worden hergebruikt. De fotos van de collages worden per mail toegestuurd. 

 

De workshop duurt twee uur en werkt het allerbest als het boek al in de klas (grotendeels) is voorgelezen. Een impressie:

image0.jpeg
stoer.jpeg
image1.jpeg
image4.jpeg
Uil.jpeg
spooky.jpeg
IMG_3927.jpg
AO.jpeg
image2.jpeg

Hoe gaaf is dit?

Juf Marloes had Torre gewonnen bij De Waanzinnige Podcast. Toen ze klaar was met voorlezen is ze met haar klas gaan kleien. Juf Marloes: ‘Ze vonden het fantastisch!!! en jammer dat het uit was’

Schermafbeelding 2021-04-06 om 14.57.36.

Van linksboven naar rechts: ‘Torre’ door Maurits (10 jaar), ‘Torre en etensdingen’ door Kyara (9 jaar), ‘Aardman’ door Lennon (10 jaar), ‘Aardmannetje’ door Bodhi (9 jaar) ‘Grot met gangen’ door Quinn (10 jaar) ‘Walgor’ door Mohamed (11 jaar) ‘Grot met aardmannetje erin’ door Ugur (10 jaar) ‘Walgor’ door Stein (10 jaar) ‘Knarf’ door Juf Marloes, ‘Walgor met een aardmannetje in zijn mond’ door Juf Edith en last but not least: ‘Oom Fons & Torre én Natneus’ door Lars (11 jaar).

De klas over Torre: ‘Het was een heel leuk boek, vooral het stukje dat Oom Fons op de trampoline steeds door het hoge raampje naar binnen gluurde. En dat Walgor en de Lorredella van die vieze dingen tegen elkaar zeiden. Ook was het heel spannend dat Walgor de Lorredella wilde breken’.

De Leesdetectives: ‘Leesdetectives aanrader’

Een boek dat boek dat vanwege zijn opmerkelijke uitstraling al de aandacht weet te trekken. (...) Een magisch verhaal waarin het ene na het andere wezen de kop opsteekt. De prachtige vormgeving van het boek draagt bij aan de beleving die bij jongere kinderen vooral tot zijn recht zal komen als het wordt voorgelezen. 
 

Het moraal van het verhaal is in jezelf geloven, waardoor je uiteindelijk meer kan dan je zelf denkt! Het boek leent zich met de relatief korte hoofdstukken dan ook uitstekend als voorleesverhaal. Bovenbouwers kunnen het boek zelf lezen, zeker wanneer ze van sprookjes houden. Wij geven dit boek de tag AANRADER. Wil je een nieuwe editie van de Droomvlucht beleven die wel wat langer duurt dan zes minuten? Dan is dit boek iets voor jou!

Sander van Leespromotie in de klas & De Leesdetectives