top of page
Kijkplaat Kinderboek Torre, De Toch niet zo eenzame tocht van Torre, Uitknipplaat Illustratie Bern Veenhof

WIL JIJ OOK EEN KIJKPLAAT MAKEN?

Misschien is het je al opgevallen, maar Bern heeft de bijzondere wezens uit De toch niet zo eenzame tocht van Torre 

expres NIET getekend. Ze wil namelijk graag dat jij zelf bedenkt hoe ze eruit zien. Maar we zijn natuurlijk wél razend nieuwsgierig HOE de figuren uit Torres wereld er in jouw hoofd uitzien.


Dus teken, verf, knip, plak en mail jouw foto naar: info@torrestocht.nl en dan zorgen wij ervoor dat jouw Torre kijkplaat op deze website komt. Instructies vind je hieronder. Succes!

Pssst: ook leuk voor in de klas!

UITSLAG KIJKPLAAT WEDSTRIJD

Alle kijkplaten op deze website deden mee aan een wedstrijd. Wow, wow, wow, wat zijn we onder de indruk van de fantastische wezens die jullie hebben getekend en de spannende wereldjes die jullie met mos, takken, stenen, modder, bladeren en wat al niet meer wisten te maken!

 

15 KIJKPLATEN hebben een EERVOLLE VERMELDING gekregen en zijn nog t/m 7 december te zien in een mini-tentoonstelling bij de Kennemerboekhandel in Haarlem. Daarna gaat de mini-tentoonstelling misschien nog wel langs meer boekwinkels en scholen reizen. Er waren zoveel mooie inzendingen, kiezen was eigenlijk niet te doen. Jullie mogen allemaal heel trots op jezelf zijn! Dat zijn wij in ieder geval wel op jullie. Mooi om te zien wat er in jullie koppies leeft!
 

Annekarijn & Bern

Annekarijn Overduin in Kennemer Boekhandel etalage boekhandel Kinderboek Torre De toch niet zo eenzame tocht van Torre

EN DIT IS DE WINNAAR:

Beste CAS bewerkt.jpeg

Torre met aardman door Cas 8 jaar uit Haarlem

image4[2].jpeg
image6.jpeg

Bern: Cas zijn aardman barst van de emotie en trekt je in het verhaal. De compositie is spannend, helemaal met die schaduwen. Je vraagt je af: wat gebeurt hier? Waarom is die aardman bang? Of is ie misschien boos of beteuterd? Hij heeft haast wel wat van een rockstar! 

Annekarijn: Ja dat! Met zijn harige mantel en eigenwijze 'attitude' komt de aardman van Cas dichtbij mijn lievelingspersonage uit het boek: Knarf. Die zou het liefst hebben dat de andere aardmannen hem helemaal ge-wel-dig zouden vinden. Alleen lukt dat niet zo goed. 

Dus Cas gefeliciteerd🎈De Instax Mini 11 camera is voor jou!

 

EEN EERVOLLE VERMELDING GAAT NAAR: 

Beste lorredella.jpeg

De avonturen van Robin & Pien met Lorredella door Robin en Pien 9 jaar

IMG_3958_edited.jpg

Torre met aardman door Jort 9 jaar  

IMG_3949.jpg

‘Benedictus de mol door Daan 9 jaar  

'De overwinning' door Pippa en Aimee (9 jaar).jpeg

De overwinning door Pippa & Aimee 9 jaar  

Fernandus de uil door Vincente 8 jaar  

IMG_1718.jpeg

‘Torre bij de bevleugelden Louise 9 jaar  

‘De miezerige uil Jack en Teun 8 jaar  

Daan en Tygo 'aardmannen' 8 jaar.jpeg

‘Aardmannen’ door Daan en Tygo 8 jaar

Deze is te gek! Zien jullie de aardman in de Lorredella zitten? Met het kronkelende paadje hebben Robin en Pien er ook een mooi 3D effect aan weten te geven, het is echt een tocht! Je krijgt meteen zin in het boek! 

Kijk nou hoe origineel en spannend deze betermaker van Lauren! Zien jullie de buideltjes? Handig, een wandelende medicijnkast! denkt Torre in het boek. Is dit zijn laboratorium? En waarom heeft ie een pleister op zijn gezicht? Wat is er gebeurd?

IMG_1541.jpeg

De betermaker Lauren 7 jaar  

Zien jullie de haren zitten op de aardman van Jort? Zou het Knarf zijn? In ieder geval ziet deze aardman er buitengewoon tevreden uit. Een heel fijne kijkplaat om naar te kijken. Alsof je zelf even in het bos bent.

Een kaal hoofd? Check. Een paar plukjes haar op zijn kin? Check. Een harige mantel? Check. En als je goed kijkt zie je zelfs ook nog een schaduw onder Knarf! Een toppertje deze kijkplaat van Mink en Benjamin met beer! 

Benedictus de mol, maar dan met robotarmen! Heel mooi ook wat Daan heeft gedaan met de steentjes en spannend hoe hij Benedictus op een padsteen heeft geplaatst!

Wat heeft Oskar deze Fernandus de uil en Benedictus de mol prachtig getekend! Je ziet ook goed dat het geen gewone mol is, maar dat ie zeker zo groot als een konijn is!   

Pippa en Aimee hebben een hele spannende scene uit het boek nagemaakt: de overwinning! Zien jullie dat Knarf zelfs aan een liaan zwaait? En ze hebben ook aan Walgors lange vieze haren, scherpe tanden, blote bast mét buikje en griezelig lange nagels gedacht!

De beer en Knarf’ door Mink & Benjamin 9 jaar

IMG_1584.jpeg

‘Torre en Natneus in de grot met de mol en de uil door Oskar 8 jaar  

Mare wat heb jij er een spannende kijkplaat van gemaakt! Je ziet erg goed hoe groot Walgor is. En hoe verschrikkelijk.... brrrr. Logisch dat Torre zich voor hem probeert te verstoppen!  

Vincente, wat zie je goed hoe al het stof op Fernandus de uil is neer gedwarreld en wat heb je hem mooi getekend! We zijn er erg van onder de indruk. 

IMG_1426.jpeg

Torre verstopt zich voor Walgor’  Mare 8 jaar  

Louise, jij hebt misschien wel het meeste aandacht van iedereen in de details gestoken! De kleren van Louises bevleugelden zijn gemaakt van bladeren. En zitten er nou kristallen in dat eikeldopje?! De aardman is ook geweldig. Een heel filmische kijkplaat! 

Roofdierachtige pupillen? Wij hebben ze gespot! En die haren op Walgors buik, die ook! En zit arme Fernandus nou vastgespietst Julia en Pomme? Ondanks dat je de rillingen van deze kijkplaat krijgt, werd Bern hier wel heel blij van! Een echte scène dit!

Spannend deze, met dat ene vleugeltje achter de boom! Zou dat van een bevleugelde zijn? Jack en Teun, wat een mooie mini-installatie hebben jullie gemaakt voor de uil. Leuke titel ook!

Heel bijzonder, een superspannend en mooi beeld dit. Torre zit in een soort monsterdraaikolk. Vecht hij hier misschien met zijn angsten Sam en Casper?

‘Torre wil de uil bevrijden maar verstopt zich voor de lor’ Julia en Pomme 8 jaar  

Daan en Tycho, wat een spannend 3D effect en wat zit er veel dynamiek (contrast) in jullie kijkplaat. Bern was meteen enthousiast! Geweldig ook hoe de aardman uit de boomstam komt.  

Wat een mooi geheel, echt een scène. Kan zo in een film dit! Mooi gedaan hoor Minke en Cateautje! En we ontdekten zelfs een takkenletter. Zie jij hem ook?

‘Monstertjes die het gezellig hebben Sam en Casper 9 jaar  

12. Cateautje en Minke (8) 'Torre en de bevleugelde'.jpeg

‘Torre en de bevleugelde’ door Cateautje en Minke 8 jaar 

En nog meer moois geïnspireerd door Torre:

image3.jpeg

Aardman & de lor door Sam 9 en meester Stefan

IMG_0323.jpeg

‘Boze verstopte bevleugelden’ door Mette (9) en Niene 10 jaar 

HOE MAAK JE EEN KIJKPLAAT?

Achterin het boek zit een uitknipkaart. Je kan de afbeelding boven aan deze webpagina ook gewoon opslaan en uitprinten. Met deze uitknipkaart kan je van alles doen:

Voorbeeld uitknipplaat kinderboek Torre, kinderboek de toch niet zo eenzame tocht van Torre, Roman Moonen.JPG

Natneus en de lor door Roman 11 jaar 

Optie 1 voor extra veel knutselplezier:

TIP 1: Zoek op www.pixabay.com (daar staan prachtige foto’s die je gratis mag gebruiken) naar een mooie achtergrond. Je kunt op ‘mist’ zoeken, maar bijv. ook op bergen, mos, bos of grot… 

TIP 2: Of zoek een spannende plek in je eigen huis, in de tuin, een park bij jou in de buurt of misschien zelfs in het bos. 

TIP 3: Verzamel en zet er eventueel nog wat leuke dingetjes bij: takjes, stenen, bloempjes, mini speelgoed.

TIP 4: Schijn op de figuren met een lamp of zaklamp voor vette schaduwen.

Optie 2 voor snel resultaat:

Komt hier ook jouw
Torre kijkplaat?
📧 ☞
info@torrestocht.nl

HOE STUUR JE EEN KIJKPLAAT IN?

Iedereen mag een kijkplaat insturen (ouders, juffen, meesters en de oppas dus ook). Heb je een gave foto gemaakt?

1. Verzin een titel voor je foto.

2. Mail de foto, je voornaam, je leeftijd en de titel naar: info@torrestocht.nl en wij zetten jouw kijkplaat erbij!

TORRE INSPIRATIE BORD 

Poes%2520klein_edited_edited
IMG_9022
IMG_3263
IMG_0927
IMG_0090
IMG_4539

Bereid je voor op een fantasievol avontuur!

‘ Ideaal om voor te lezen! Een knotsgek avontuur vol gekke woorden (Flatseplats! Gillende boomklappers!) en grappige dialogen (….)

Ook als voorlezer kun je je enorm uitleven met dit boek. Bovendien zitten er leuke survivaltips in het verhaal en zijn er mooie wijsheden voor kinderen in het verhaal verwerkt. (....)

Tot de laatste bladzijde wordt de verbeelding geprikkeld!

●Femke Ganzeman van Leesbevordering in de klas! 

bottom of page